Дигиталните валути преживяха нов тежък удар по време на търговията в

...
Дигиталните валути преживяха нов тежък удар по време на търговията в
Коментари Харесай

Дигиталните валути преживяха нов тежък удар

Дигиталните валути преживяха нов тежък удар по време на търговията в четвъртък, като следващите нападателни разпродажби предизвикаха понижаване на пазарната им капитализация с цели 25 милиарда $, оповестява финансовата организация MarketWatch, съобщи БНР.
 

Водещата криптовалута в лицето на биткойн се обезцени в даден миг от вчерашната търговия с 9,3%, пробивайки трайно под равнището от 7500 щатски $. Спадът на биткойна се задълбочи и при започване на петъчната търговия докрай от 6620 $, преди да последва отскок назад над психическата преграда към 7000, като водещата критповалута нараства с близо 3% към 7250 $, написа novini.bg.

Останалите цифрови валути също претърпяха съществени загуби от и над 10% по време на търговията в четвъртък. Етериумът се обезцени с 11,2%, пробивайки под равнището от 400 $, Биткойн кеш пък се срина с 14,7% към 733 $, Лайткойн – с 11,2% до 117 $ и Рипъл – със " скромните " 7,6% към 53 американски цента (0,53 долара).

По този метод пазарната стойност на криптовалутите се сви единствено в границите на вчерашната търговия с 25 милиарда щатски $ и към този момент спадна под 300 милиарда $ до 4-месечно дъно от 273 милиарда $, съгласно данни на CoinMaketCap.

От началото на годината финансовата промишленост с цифрови валути регистрира внезапно утежняване предвид на серията закривания на електронни тържища за търговия, подхванатите по-затегнати регулаторни ограничения в редица страни и вследствие на решението на водещи обществени интернет медии да преустановят рекламирането на криптовалути. Всички това докара до намаление на цената на редица криптовалути към нови дъна за 2018 година.

Една от аргументите за " кошмарния " четвъртък беше новината на японската организация Nikkei за затварянето на следващи две тържища за търговия с криповалути – Mr. Exchange и Tokyo GateWay предвид на засилващата се регулация от страна на Агенцията за финансови услуги на Япония (FSA). По-строгата регулаторна политика в страната на Изгряващото слънце е реалност след кражбата от борсата Coincheck на криптовалути за към 530 млн. щатски $.

В своя интернет блог компанията Mr. Exchange съобщи, че разисква процедура за връщане на потребителските активи, като на по-късен ще разгласи съответни ограничения в тази посока.

Компанията Tokyo GateWay към момента не е направила публично известие след информацията на организация Nikkei.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР